Zichtbaar goed verpakt

Historie

Hordijk heeft een lange en roemrijke historie als producent van verpakkingsmaterialen. Al in de jaren ’50 van de vorige eeuw begon het bedrijf in Zaandam met de productie van houten verpakkingen. Deze werden destijds vooral ingezet voor het verpakken van groenten en fruit.

In 1967 werd de overstap gemaakt naar kunststof. Als een van de eerste bedrijven in Nederland, startte Hordijk met de extrusie van kunststoffen tot folie en het daaruit vervaardigen van thermogevormde producten. Deze werden toentertijd nog hoofdzakelijk ingezet voor het verpakken van groenten en fruit, maar ook bij andere voedingsmiddelenverpakkers werd de bekendheid met de voordelen van een kunststof verpakking steeds groter. De vestiging in Zaandam is, door haar ervaring en deskundigheid, inmiddels uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende thermovormproducenten voor de voedingsmiddelindustrie in Europa.

De spuitgiet- en extrusieblaasfabriek is sinds 1989 gevestigd op de huidige locatie in Zevenhuizen. Daar heeft men zich van meet af aan toegelegd op het ontwerp en de productie van hoogwaardige, dunwandige spuitgietverpakkingen (zo introduceerde Hordijk ondermeer de In Mould Labels in Nederland) en custom made extrusieblaasproducten. Het bedrijf richtte zich – en nog steeds – op verpakkingen voor voedingsmiddelen en personal care producten en heeft zich op dat gebied inmiddels ontwikkeld tot een ervaren specialist. Sinds 2007 maakt de fabriek in Zevenhuizen deel uit van de Hordijk Groep. Samen met de vestiging in Zaandam vormen zij Hordijk Verpakkingen: een zeer sterk en uiterst deskundig team op het gebied van ontwerp en productie van kunststof verpakkingen.